Ooit afgevraagd hoe je goedkoop gezond kan koken?
Het voornaamste dat ik je kan meegeven is: houd het simpel. Hoe meer ingrediënten een recept heeft, hoe duurder meestal.
Je kan kiezen of je verder gaat met de video of met de tekst. Voor deze laatste scroll je gewoon voorbij de video.
Goede deal of goedkope rommel?
Voor bepaalde producten het huismerk en/of de diepvries variant nemen kan heel handig zijn in het drukken van de kostprijs. Vaak betaal je ook gewoon voor het ‘merk’, de mooie verpakking, hun reclamecampagnes.
Natuurlijk zijn er varianten die besparen op kwaliteit en of qua ingrediënten de wensen overlaten. Kies daarom ook hier producten met zo weinig mogelijk toevoegingen en ingrediënten.
Een paar om voor uit te kijken: suiker, palmolie, room, fructose(siroop). Dit zijn goedkope, maar ongezonde toevoegingen.
Voorbeelden
#1 chilli con carne – 9-10 euro voor 4 porties
#2 wrap met kip, appel & mozzarella – 10-12 euro voor 4p
#3 frisgekruide maaltijdsoep met oosterse groenten & tofu – 7-8 euro voor 4 personen
Binnenkort post ik deel 2 met 3 nieuwe voorbeelden. Graag tot dan!
Groetjes,
Pieter Brughmans, diëtist regio Leuven.
Meer info & adres voor verschillende locaties: Leuven – Korbeek-Lo – Tienen onderaan deze webpagina of hier.