De Mexicaanse keuken is één van mijn persoonlijke favorieten. En wie aan Mexicaanse keuken denkt, denkt aan een chili stoofpotje! Dit recept hoeft weinig aanpassing, dit is al een best gezond recept, en ook calorie arm!
1 grote ajuin
1 rode paprika (+ eventueel 1-2 wortels)
300 gr mager rundergehakt (probeer ook eens het vegetarisch gehakt van Quorn, nauwelijks verschil in smaak!)
1 teentje knoflook, fijngehakt
800 gr gepelde tomaten
400 gr rode kidneybonen (blik of bokaal)
Peper, zout en komijn
Bak het gehakt met wat olijfolie en voeg halfweg de ajuin toe. Laat de groenten en knoflook even meebakken. Dan tomaten toevoegen, kruiden met komijn en kwartiertje laten sudderen. Dan de bonen toevoegen en enkele minuten laten opwarmen. Afkruiden naar smaak.
Serveer met volwaardige rijst, quinoa, boulghur of volkoren tortilla wraps en knapperige ijsbergsla en schijfjes tomaat.
Saludos amigos!
(Groetjes,)
Pieter Brughmans, diëtist regio Leuven.
Meer info & adres voor verschillende locaties: Leuven – Korbeek-Lo – Tienen onderaan deze webpagina of hier.
Eens proberen