Een persoonlijke favoriet van mij, smaakvol en snel.
Beetgare broccoli is het lekkerste, kook hem niet plat!
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 6 takjes peterselie
- 2 theelepels mosterd
- 500 gram broccoli
- 150 gram volkoren penne
- 200 gram kipfilet
Bereiding
- Pel de knoflook en snijd de teentjes grof.
- Bak de knoflook in de margarine zacht. Schep de knoflook eruit.
- Was de peterselie. Pureer de peterselie met de knoflook, de mosterd en 100 ml water met een staafmixer tot een knoflookpasta.
- Maak de broccoli schoon. Snijd de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes. Kook de broccoli net gaar.
- Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de overgebleven knoflookmargarine en bak hierin de kip bruin en gaar.
- Giet de penne en de broccoli af.
- Meng de knoflookpasta, de broccoli en de kip door de penne.
Inspiratiebron: www.voedingscentrum.nl