Menu Sluiten

Pasta met knoflookkip en groenten

gezond recept Leuven diëtist pasta warme maaltijd kip

gezond recept Leuven diëtist pasta warme maaltijd kip

Een persoonlijke favoriet van mij, smaakvol en snel.
Beetgare broccoli is het lekkerste, kook hem niet plat!

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 takjes peterselie
  • 2 theelepels mosterd
  • 500 gram broccoli
  • 150 gram volkoren penne
  • 200 gram kipfilet

Bereiding

  1. Pel de knoflook en snijd de teentjes grof.
  2. Bak de knoflook in de margarine zacht. Schep de knoflook eruit.
  3. Was de peterselie. Pureer de peterselie met de knoflook, de mosterd en 100 ml water met een staafmixer tot een knoflookpasta.
  4. Maak de broccoli schoon. Snijd de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes. Kook de broccoli net gaar.
  5. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  6. Snijd de kipfilet in blokjes.
  7. Verwarm de overgebleven knoflookmargarine en bak hierin de kip bruin en gaar.
  8. Giet de penne en de broccoli af.
  9. Meng de knoflookpasta, de broccoli en de kip door de penne.

Inspiratiebron: www.voedingscentrum.nl

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *