Menu Sluiten

Vegi rijstschotel met paddenstoel en nootjes

“Super gezond, lekker hartig en groente-bom!”

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 4 worteltjes
  • 150 gram champignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 40 gram walnoten
  • 4 takjes peterselie
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Kook de rijst in water met de Italiaanse keukenkruiden gaar.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de courgette in halve plakken en de worteltjes in plakjes.
  3. Snijd de champignons in vieren en de oesterzwammen in repen.
  4. Breek de walnoten in stukken.
  5. Was de peterselie en knip het klein.
  6. Verwarm 1 eetlepel van de margarine en fruit hierin de ui zacht. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Voeg de courgette en de worteltjes toe en smoor de groente gaar.
  8. Bak de paddenstoelen in de rest van de margarine gaar.
  9. Meng de paddenstoelen door de gare rijst. Schep de groente erop en strooi de peterselie er over.

Restje?

Bewaar oesterzwammen 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw.
Bak overgebleven oesterzwammen met wat prei en eet dit op brood.

Inspiratiebron: www.voedingscentrum.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *