“Tajine kan je altijd je eigen toets geven en oneindig variëren. Dit klassieke Marokkaanse recept is een mooie basis om van te vertrekken!”
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 1 groene paprika
- 1 kleine courgette
- 2 worteltjes
- 2 tomaten
- 200 gram kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 150 gram bulgur
- 150 gram kikkererwten (1 klein blikje)
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de uien en knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes, de paprika in blokjes, de courgette en worteltjes in plakken en de tomaten in stukjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Verwarm de olie in een braadpan of tajine en bak hierin de kip bruin.
- Fruit de ui en de knoflook kort mee. Voeg alle groente toe met ca. 150 ml water.
- Verkruimel het stukje bouillontablet er boven en voeg de specerijen toe.
- Stoof het gerecht afgedekt 15 minuten.
- Kook de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Laat de kikkerewten uitlekken en spoel ze af.
- Voeg de kikkererwten toe aan de tajine en warm het geheel nog enkele minuten door. Geef de bulgur erbij.
Smakelijk!
Groetjes,
Pieter Brughmans, diëtist regio Leuven.
Meer info & adres voor verschillende locaties: Leuven – Korbeek-Lo – Tienen onderaan deze webpagina of hier.