Menu Sluiten

Klassieke tajine met kip

“Tajine kan je altijd je eigen toets geven en oneindig variëren. Dit klassieke Marokkaanse recept is een mooie basis om van te vertrekken!”

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 groene paprika
  • 1 kleine courgette
  • 2 worteltjes
  • 2 tomaten
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 150 gram bulgur
  • 150 gram kikkererwten (1 klein blikje)

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de uien en knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes, de paprika in blokjes, de courgette en worteltjes in plakken en de tomaten in stukjes.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
  3. Verwarm de olie in een braadpan of tajine en bak hierin de kip bruin.
  4. Fruit de ui en de knoflook kort mee. Voeg alle groente toe met ca. 150 ml water.
  5. Verkruimel het stukje bouillontablet er boven en voeg de specerijen toe.
  6. Stoof het gerecht afgedekt 15 minuten.
  7. Kook de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Laat de kikkerewten uitlekken en spoel ze af.
  9. Voeg de kikkererwten toe aan de tajine en warm het geheel nog enkele minuten door. Geef de bulgur erbij.
Smakelijk!

Groetjes,
Pieter Brughmans, diëtist regio Leuven.

Meer info & adres voor verschillende locaties: Leuven – Korbeek-Lo – Tienen onderaan deze webpagina of hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *