Menu Sluiten

Hutsepot met stoofvlees en vergeten groenten

“Heerlijke hutsepot voor tijdens de koude winterdagen.”

Ingrediënten

 

  • 400 g rundsstoofvlees
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 rode ui, grof versneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 pastinaak
  • 2 raapjes
  • 4 wortelen
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 schorseneer
  • 350 g aardperen geschild en in stukken gesneden
  • 100 ml rode wijn
  • 250 ml magere runds- of wildfond
  • kruidentuiltje van verse tijmtakjes en laurier
  • peper en zout
  • 1 eetlepel bloem

 

Bereidingswijze:

  1. Bak het vlees aan in de margarine/olie zodat het aan alle kanten mooi bruin is.

  2. Bestrooi het vlees met bloem en voeg de bouillon en wildfond toe.

  3. Laat het vlees verder stoven op een zacht vuurtje gedurende 45 minuten.

  4. Doe de gesneden groenten bij het vlees en voeg de kruiden toe.

  5. Laat alles op een zacht vuurtje garen gedurende 30 minuten.

  6. Breng op smaak met peper en weinig zout.

Groetjes,
Pieter Brughmans, diëtist regio Leuven.

Meer info & adres voor verschillende locaties: Leuven – Korbeek-Lo – Tienen onderaan deze webpagina of hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *