“Heerlijke hutsepot voor tijdens de koude winterdagen.”
Ingrediënten
- 400 g rundsstoofvlees
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 rode ui, grof versneden
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 1 pastinaak
- 2 raapjes
- 4 wortelen
- 2 zoete aardappelen
- 1 schorseneer
- 350 g aardperen geschild en in stukken gesneden
- 100 ml rode wijn
- 250 ml magere runds- of wildfond
- kruidentuiltje van verse tijmtakjes en laurier
- peper en zout
- 1 eetlepel bloem
Bereidingswijze:
-
Bak het vlees aan in de margarine/olie zodat het aan alle kanten mooi bruin is.
-
Bestrooi het vlees met bloem en voeg de bouillon en wildfond toe.
-
Laat het vlees verder stoven op een zacht vuurtje gedurende 45 minuten.
-
Doe de gesneden groenten bij het vlees en voeg de kruiden toe.
-
Laat alles op een zacht vuurtje garen gedurende 30 minuten.
-
Breng op smaak met peper en weinig zout.
Groetjes,
Pieter Brughmans, diëtist regio Leuven.
Meer info & adres voor verschillende locaties: Leuven – Korbeek-Lo – Tienen onderaan deze webpagina of hier.