Menu Sluiten

Algemene werkwijze

dietist diëtist Leuven - Bierbeek - Kessel-Lo - Lubbeek - Tienen werkwijze

Mijn werkwijze richt zich vooral op de praktijk en jouw persoonlijke situatie. Ik leer je nieuwe voedingsgewoontes ontwikkelen en laat je tot inzichten komen die de kans op succesvol behoud van jouw resultaten drastisch verbeteren.

Laat me hier weten wat jij graag wil bereiken, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Ik focus meer op de lange termijn dan de korte termijn. Daarbij maak ik veel gebruik van toepassingen uit de motivatie- en gewoonteleer. Dat eerder dan in te zoomen op bepaalde voedingsmiddelen.

Daarom heb ik een hekel aan extreme diëten en de bijhorende niches. Bullet-proof coffee? Soepdieet? Oermens-dieet? Nee dank u.

Levensstijl of dieet werkwijze?

Ik maak persoonlijk een onderscheid tussen 2 categorieën voedingsaanpassingen. Ik hanteer een verschillende werkwijze voor beide.

De eerste noem ik hier opzettelijk geen dieet, de aanpassingen zijn (liefst) niet van tijdelijke aard. Een keertje zondigen hoort erbij en zal geen directe gevolgen hebben voor je gezondheid. Dit zijn voedingsaanpassingen die betrekking hebben op iemands levensstijl. Meer uitleg (+video): werkwijze levensstijl.

Deze aanpak is uitermate geschikt voor mensen met bijvoorbeeld:

  • overgewicht en zwaarlijvigheid
  • diabetes type 2 of insuline resistentie
  • verhoogd risico op hart- en vaataandoeningen (verhoogde triglyceriden, cholesterol of bloeddruk)
  • een wens om gezonder te eten

Een tweede categorie is die van het echte dieet. Hier ligt de nadruk meer op het strikt toepassen van bepaalde adviezen in functie van het voorkomen van mogelijke (ernstige) gezondheidsklachten. In sommige gevallen (bv. voedingsallergie) spreken we zelfs van een eliminatiedieet. Hierbij moet men bepaalde voedingsstoffen of -middelen volledig vermijden.

  • Maagproblemen
  • Darmproblemen
  • Voedingsallergieën en -intoleranties
  • Begeleiding na bypass
  • Adviezen bij zwangerschap

Overzicht verschillen:

werkwijze dieet diëtist Leuven - Bierbeek - Kessel-Lo - Lubbeek - Tienen werkwijze

Voor levensstijlgerelateerde adviezen kan je nog steeds opteren voor een echte ‘dieet’-werkwijze indien gewenst.

Vragen of interesse? Ik ben werkzaam als diëtist en mijn praktijk is goed gelegen voor de regio’s Leuven, Bierbeek, Kessel-Lo, Lubbeek, Tienen.
Neem contact op via het contactformulier en dan zien we wat ik voor jou kan betekenen.