Menu Sluiten

BMI berekenen en info

BMI berekenen

Bereken hieronder zelf je BMI. BMI berekenen doe je aan de hand van je lengte (‘height’) en gewicht (‘weight’) in te voeren.

Betekenis van de Body Mass Index (BMI)

Wanneer je je gegevens ingeeft, berekent de tool de verhouding van je gewicht tot je lichaamslengte. De BMI berekenen kan waardevol zijn om een idee te krijgen of uw gewicht gezond is. Gewicht alleen is niet genoeg, een vrouw van 1m50 en een man van 2m00 hebben een heel ander ideaal, gezond gewicht!

Je BMI berekenen doe je door je gewicht te delen door het kwadraat van je lengte. Voor een correct resultaat gebruik je je lengte in meter, dus bijvoorbeeld 1,70 m (en niet 170 cm).

Volwassenen hebben met een BMI tussen 18,5 en 25 duidt op een gezond gewicht. Bij een BMI van 25 tot 30 spreekt men van overgewicht. Pas vanaf BMI 30 valt men onder de categorie obesitas.
Het berekenen van de BMI van kinderen kan deze tool trouwens niet, hier is een andere interpretatie.

BMI en vetpercentage

Om te bepalen hoe je het resultaat van de BMI berekening kan interpreteren, zou je ook een meting moeten doen van de lichaamssamenstelling. Mensen met veel spiermassa zoals krachtsporters zullen echter niet zelden een hogere BMI hebben, maar kerngezond zijn. Het meest ongezonde is natuurlijk een hoog BMI in combinatie met een hoog vetpercentage.

vetpercentage meten bmi berekenenJe vetpercentage online berekenen is moeilijker. Een goede indicator voor vet rond de buik is de middelomtrek met een lintmeter. De diëtist kan je hierbij helpen.
Bij mij kan je tevens kiezen voor een ‘impedantiemeting’ (bv. via digitale weegschaal).  Dit is de snelste methode.
Tenslotte kan je via een huidplooi meting ook een indicatie krijgen van het vetpercentage.

Klinkt interessant? Woon je in regio Leuven – Kessel-Lo – Lubbeek– Boutersem – Bierbeek – Tienen?
Aarzel dan niet om contact op te nemen, ik help je maar al te graag met jouw doelen!