Menu Sluiten

Diëtist Tienen – Motion Center

Diëtist Pieter - begeleiding bij gezond afvallen en medische diëten

Hallo! Ik ben Pieter, een diëtist in Tienen en ik begeleid je maar al te graag naar blijvende resultaten.
Dit doe ik vanuit de multidisciplinaire praktijk Motion Center, waar je ook terecht kan voor kinesitherapie en begeleiding op sportief of mentaal vlak.

Bij mij leer je afvallen of gezonder eten op een slimme, doordachte en stapsgewijze manier. Mijn vaste overtuiging is dat de meerderheid van de mensen wel weet WAT ze willen veranderen aan hun voedingspatroon om het gezond te maken. De moeilijkere vraag is HOE je deze veranderingen blijvend kunt maken.

Pak je voeding voor eens en voor altijd aan, in plaats van telkens opnieuw een poging te ondernemen.

Bij begeleiding van talloze cliënten ondervond ik dat deze manier van werken inspeelt op de meestvoorkomende obstakels die normaal aan de oorzaak liggen van een mislukte dieetpoging.
Ik geef je cruciale inzichten, tips en tricks over motivatie, volhouden en omgaan met moeilijke situaties en verleidingen. Meer weten? Werkwijze levensstijl

Mijn sterkste kwaliteit ligt in het coachen van mensen in het behalen van hun gezondheidsdoelen. Wat zijn jouw doelen?

diëtist TIenen, afvallen, dietiste

Wil je afvallen en fitter worden, maar dat eeuwig ‘op dieet’ gaan beu?
Wil je eindelijk gezonder leren eten op een manier waar je zelf 100% achter staat?
Voel je je soms te moe om met je (klein)kinderen te spelen?
Wil je terug tevreden zijn over je lichaam, zonder jezelf teveel beperkingen op te leggen?
Heb je moeite om na een zwangerschap terug naar je normaal gewicht te gaan?

Je bent bij mij op het juiste adres. Motion Center is ook ideaal bereikbaar voor inwoners van de omliggende gemeenten zoals Landen, Glabbeek Boutersem en Hoegaarden.

Vragen of graag een afspraak? Neem contact op via het contactformulier hieronder en dan zien we wat ik mogelijk voor jou kan betekenen.

Medische diëten

Voor bepaalde diëten kan je bij mij ook terecht. Als erkend diëtist kan ik naast adviezen rond afvallen, vermageren en gezonder eten ook dieetbegeleiding voorzien voor medische aandoeningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het dieet bij verhoogde cholesterol, verhoogde bloedsuiker en diabetes type 2, maagproblemen, darmproblemen, leverproblemen, voedselallergie en -intolerantie.

Omdat iedere diëtist zijn specialiteit heeft, verwijs ik in volgende gevallen door naar een expert ter zake: aangeboren diabetes (type 1), eetstoornissen, FODMAP-dieet en zeldzame allergieën.

Afvallen met professionele begeleiding, zonder bijkomende verkoop

Bij mij kan je geen speciale maaltijdvervangers of eiwit-shakes verkrijgen. Dit omdat ik minder in deze aanpak geloof in het kader van blijvende levensstijlverandering. Men zal na een dure kuur, welke veel energie en wilskracht vraagt, nog steeds moeten werken aan de belangrijkste fase.

Blijvend afvallen: enkel door blijvende gewoonteverandering

Deze fase bestaat uit het ontwikkelen van gezonde voedingsgewoontes. Vaak gaat men hier maar licht over, terwijl het essentieel is voor het behoud van de resultaten. Je wilt namelijk niet elk jaar opnieuw datzelfde gewicht verliezen!
Erg veel mensen hervallen naar hun oude gewicht na een crash-dieet. Na de grote blijdschap van het initieel gewichtsverlies krijgen ze het gevoel te falen. Dit is erg frustrerend en kan je doen twijfelen aan jezelf.

Meer weten?

Groetjes,
Pieter Brughmans, diëtist regio Tienen.
Erkend door het RIZIV (5-64633-04-601).

Mail: Pieter@motioncenter.be
Tel: 0460 94 51 81

Meer info & adres voor Motion Center Tienen onderaan deze webpagina of hier.

De diëtist praktijk is ideaal gelegen voor gemeenten Tienen, Boutersem, Hoegaarden, Glabbeek en Landen.